Quina durada ha de tenir un vídeo

No és tan senzill com per a donar una única resposta, dependrà de l’objectiu del vídeo i la plataforma de difusió. És una pregunta que em fan tot sovint, amb la que responc amb una altra pregunta… Quina finalitat ha de tenir el teu vídeo?

L’empresa Wistia (d’allotjament de vídeo per a professionals), ha analitzat la interacció dels espectadors amb més de 550.000 vídeos de tota mena. A Trèvol Tv hem agafat aquestes dades i ens hem centrat només en els resultats dels vídeos corporatius, vídeos de màrqueting, publicitat i vídeos de promoció i ho hem traslladat a la nostra experiència amb les empreses del nostre país.

Aquest vídeo de 16 segons, pot sembla més llarg pel ritme de les imatges i perquè es reprodueix en bucle. Així i tot, hi ha vídeos promocionals que només fan 6 segons. Però, quina durada ha de tenir un vídeo?

Vídeos de fins a 2 minuts de durada

Compromís = visualització, és constant fins als 2 minuts, la qual cosa significa que un vídeo de 90 segons tindrà l’atenció de l’espectador, tant com un vídeo de 30 segons. És la durada idònia per a vídeos comercials i de màrqueting.

Vídeos d’entre 2 i 3 minuts

Després de 2 minuts, cada segon penalitza. Aquí comença una caiguda exponencial en la gràfica de visualitzacions. Això no vol dir que hagis de reduir un vídeo de 10 minuts a 2 minuts, alguns continguts requereixen vídeos de 10 minuts. Però si estàs penses que el teu vídeo comercial ha de fer entre 2 i 3 minuts, seria millor deixar-lo en 2 minuts per mantenir l’atenció dels espectadors.

Vídeos de 6 a 12 minuts

Cada segon de més castiga el teu vídeo d’entre 2 i 6 minuts, però gairebé no hi ha caiguda entre la franja de 6 i 12 minuts. La caiguda de visualitzacions, realment comença a anivellar-se després dels 6 minuts. Si el teu vídeo acaba sent de 8 minuts en lloc de 7, no hauria de tenir un efecte significatiu en el compromís de l’espectador, però si afecta si el tens a YouTube i has activat la publicitat per a monetitzar-lo. D’això ja parlarem en un altre post.
La mida de 6 a 12 minuts és idònia per a vídeos informatius, videotutorials i de formació.

Vídeos de més de 12 minuts

És possible que els vídeos de més de 12 minuts siguin videotutorials o informatius.
Amb tot i això, cada minut més enllà dels 12 significa que estàs perdent espectadors. I encara que la disminució de 12 a 20 minuts és menys pronunciada que de 2 a 6 minuts, és important tenir-ho en compte, perquè els vídeos més llargs són més costosos de produir.

Quina durada ha de tenir un vídeo

Altres treballs

Compartir: